Vi lär dig allt om Bitcoin på five minuter

Vi lär dig allt om Bitcoin på five minuter

Skeptisk till att växla in din lön till Bitcoin? Självklart ska du vara skeptisk till den nya internetvalutan som seglat upp i media under året. Guys fler och fler företag börjar hänga på trenden att acceptera Bitcoin som betalning på nätet. I den här artikeln får du lära dig allt du behöver veta om Bitcoin. Om du vill chansa och investera kostar one Bitcoin 640, fifty nine amerikanska dollar i dagsläget.

Företag som hakar på trenden

Senaste företaget att använda internetvalutan är resesajten Expedia som låter dig nu betala hotelrum med Bitcoin. Expedia arbetar direkt med Coinbase som konverterar Bitcoins till dollar när du bokar och betalar hotellet på deras webbplats.

”While they haven’t officially announced anything aside from hotels, Expedia does plan to eventually expand bitcoin payments to its other lines of business including flights, activities, car rentals, etc as well The fattest question is truly just around when – and the timing all depends on how well it goes with hotels to begin.” skriver en representant för Expedia.

Bitcoin (av ”bit” och engelska ”coin” = mynt) är en så kallad kryptovaluta som skapades two thousand nine av Satoshi Nakamoto (som själv förnekar all kännedom om detta), vars huvudsyfte är att möjliggöra betalningar över Internet direkt mellan användare utan någon inblandning från tredje part.

Till skillnad från många andra valutor förlitar sig inte Bitcoin på någon central utfärdare i form av exempelvis en centralbank, vilket skyddar mot politisk påverkan och monopolliknande betalsystem. För att upprätthålla säkerhet och sekretess förlitar sig Bitcoin på kryptografi och använder sig av en distribuerad databas för att journalföra transaktioner. Tanken med detta är att säkerställa att valutan endast kan spenderas av ägaren samt oåterkallerligen försvinner från din digitala ”plånbok” när du väl gjort det och därmed bara kan spenderas en gång.

Att använda eller gräva efter Bitcoin

För att kunna använda Bitcoin måste du skaffa ett konto med en Bitcoin-adress, vilket fungerar som ett vanligt bankkontonummer. De svenska bitcoin-växlarna rekommenderar att du skaffar din plånbok via tjänsten Blockchain.

När du nu ska fylla ditt nya Bitcoin-konto med Bitcoins ska du besöka Btcx och Safello där du relativt enkelt kan köpa bitcoins genom direktbetalning från din bank, överföring via Bankgiro eller använda betallösningen Swish.

I Sverige finns numera Svenska Bitcoinföreningen som verkar för att främja användandet av Bitcon i Sverige. Till dem kan du vända dig om du får problem eller behöver råd.

Om du nu vill börja gräva efter Bitcoins istället för att köpa dem via en växel behöver du en massa utrustning och ännu mer tålamod. Det är nämligen mycket svårt att få fram en Bitcoin genom de algoritmer som du måste knäcka. Vad du måste göra är att ha flera datorer som jobbar dygnet runt med att lösa algoritmer. När du löst en algoritm får du Bitcoins. Om du är matematiskt lagd och älskar att detaljarbeta med datorer kan du läsa den här artikeln och denna. Spana även in videon nedan.

I denna movie får du träffa en amerikansk grävare som verkligen satsar på att få fram Bitcoins och tjänar eight miljoner dollar per månad.

Related video:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *